Pohlreich otevřel v centru Prahy novou restauraci | E15.cz

Šéf Zdeněk Pohlreich otevřel v centru Prahy novou restauraci

Daniel Novák

Šéfkuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich přeskupuje byznys v gastronomii. Zatímco zavřel restauraci ve Švýcarsku a prodal japonskou restauraci Yamato v Praze na Vinohradech, otevřel na konci září zcela nový podnik v centru metropole. Hned naproti svému Café Imperial spustil ve Zlatnické ulici bistro nazvané Next Door.

„Imperial máme hodně plný, odmítáme desítky lidí denně,“ řekl Pohlreich v rozhovoru pro E15.cz k důvodům, proč má hned dva podniky vedle sebe. Přetlak hostů podle něj dokáže uživit oba, kanibalizace se nebojí.  

Restaurace se nachází v nedávno zrenovovaném historickém domě. Jeho největší část zabírá nový luxusní hotel Cosmopolitan. Za ním je hoteliér Jan Dubský. Ten již s Pohlreichem spolupracuje v rámci sousední restaurace a hotelu Imperial. Dubský vlastní také hotel Palace.  

720p 480p 360p 240p
Zdeněk Pohlreich mluví o gastrobyznysu

Vybudování restaurace typu Next Door podle šéfkuchaře stojí třicet až čtyřicet milionů korun. „Naštěstí jsme to celé neplatili,“ dodal.

Kromě televizních pořadů v čele s Ano, šéfe je gastronomie Pohlreichovým hlavním byznysem. „Počet restaurací jsme postupně zredukovali na tři,“ poznamenal.

Babišova michelinská restaurace bude mít v Česku sestru
 

Před rokem zavřel podnik ve Švýcarsku. „Výsledek tam neodpovídal úsilí. Nebyl to průser, ale nestálo to za to,“ řekl Pohlreich.

Před časem se zbavil také japonské restaurace Yamato na Vinohradech. Prodal ji společníkům. Podle Pohlreicha to však bylo čistě obchodní rozhodnutí. Stojí si za tím, že je to nejlepší japonská restaurace v celé Praze.

Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem čtěte ve čtvrtek na E15.cz a v pátečním tištěném vydání deníku E15.

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!